Sunday, March 18, 2012


Assalamualaikum....fanz nk share pada anda semua macam mana nak gune broadband yg dh abis limit aka gune secare percuma...rujuk di bawah :
first2,kne download hide ip Klik sini
1. download ultrasurf software klik sini
2. open file download tu --> pilih option --> untick "Start IE automically at start" -->turun bwh nyer pulak n amik Proxy Setting pastu tick Direct Use Ultra Surf PASTU EXIT,

3. Pastu pergi browser option --> connection --> proxy setting. GUNA manual proxy dan pastikan ia ' 127.0.0.1 ' port : 9666.

4. Connect 3G modem cekom --> korang mesti boleh connect walaupun da kene barred @ kredit abes. tapi time tu takley surf je @ die ade ckp YOU HAVE UNSUFFICIENT BALANCE mende ntah bla3 tapi lau kowang da set MANUAL PROXY tadi die tak kuar 5. CONNECT BB anda dan open ultrasurf.... tggu smpi ultrasurf ckp "SUCCESSFULLY CONNECTED TO SERVER"time tu korang da ley surf

5. CONNECT BB anda dan open ultrasurf.... tggu smpi ultrasurf ckp "SUCCESSFULLY CONNECTED TO SERVER"time tu korang da ley surf


Kalau ade MASALAH lagi, sila ikot care2 altenatif lain spt dibawah :>

1. Dalam ultrasurf --> Option --> Proxy Setting --> Manual Proxy Setting.

2. Dalam proxy Host pule isikan "10.128.1.242" dan Proxy port pula "8080"


0 Comments

Bagaimana Pendapat Anda ?