Saturday, November 12, 2011

0 4shared selalu lambat?

Siapa kat sini biasa mendownload guna 4shared? Yelah download lagu ke, download file free apa-apa benda ke...*aku heran napa MSC tak block 4shared..hehe*, Mesti benda yang paling tak best masa menunggu link file tu kan...*dah namanya download free,komplen lagi*... Kalo 20 saat takpalah tapi kalo yang sampai 360 saat atau 520 saat, amacam? So kat sini muz nak shared tips untuk skip masa menunggu ne, maknanya no waiting time...Download terus macam premium...haha

1. Korang cari dulu file yang korang nak download.

2. Macam biasa, pilih fail yang korang nak dan sampai je kat page yang ada masa menunggu.



3. Korang masukkan javascript di bawah ne kat ADDRESS BAR korang.


Select All URL page yang ada masa menunggu tadi dan ganti dengan javascript dibawah ne.
javascript:alert(c=0)

javascript:var c=0

4. Dah tu tekan butang ENTER. Dia akan keluar pop-up windows macam di bawah ne, klik OK. Cuba tengok tiada lagi masa menunggu...hehehe *ketawa riak*



5. Sekiranya tidak berjaya tukar sahaja kod javascript tadi kat bahagian "c=0" tu, tukar kepada "c=1 - c=9". Takut 4shared dah detect dan sudah perbaiki bug ne. "c=0" bermaksud "clock=0 second", kalo korang tukar "0-1" maknanya korang kena tunggu 1 saat. Tapi sehingga masa artikel ne Admin keluarkan, 4shared belum dapat mengesan bug ini.


0 Comments

Bagaimana Pendapat Anda ?